Iako veći dio kolektiva Ljekarne Čakovec čine žene, u provođenje projekta uključeni su i naši muški kolege. Predstavljamo vam magistre farmacije Davida Horvata i Lea Sabola koji će s kolegicom Kristinom Novak održati radionice na temu digitalizacije.

Radionica je osmišljena kako bi pomogla korisnicima zdravstvenih usluga pri snalaženju u digitaliziranom zdravstvu. U prvom dijelu voditelji radionica polaznike će upoznati s načinom definiranja cijena lijekova i razlikama između A i B lista lijekova. Pojasnit će što pokriva dopunsko zdravstveno osiguranje, što su to plavi, crveni, e-recept, privatni recept, kada se propisuje ponavljajući recept te njihovo trajanje.

U drugom, praktičnom, dijelu prisutni će naučiti kako od svog liječnika opće prakse naručiti terapiju, koji su to važni osobni podaci u komunikaciji s liječnikom, kako napisati e-mail te kako iskoristiti prednosti sustava e- Građani i Portala zdravlja. Predstavit će i pojasniti kako koristiti aplikacije koje pacijentima mogu pomoći u praćenju vrijednosti glukoze i krvnog tlaka te sustav Covid potvrda.

Cilj radionice s temom digitalizacije je edukacija polaznika o temeljnim pojmovima zdravstvenog sustava te praktičan rad s polaznicima kroz koji će dobiti pomoć i podršku u snalaženju i ispravnom korištenju mobilnih aplikacija.

Ova web stranica izrađena je i održavana uz financijsku potporu Europske unije. Sadržaj je isključiva odgovornost Ljekarne Čakovec i ne odražava nužno stavove Europske unije.

Autor: Ljekarna Čakovec
×