Suhu kožu treba redovito hidratizirati i njegovati linijom koja je posebno dizajnirana za ublažavanje nuspojava ovog stanja. Primjena Eucerinove njege za suhu i osjetljivu kožu kao dio svakodnevne rutine može pomoći u tome. Njega za suhu kožu linije Eucerin, njeguje svaki sloj kože, ostavljajući površinu mekom i podatnom na dodir te pruža trenutno olakšanje od zatezanja i nelagode. Izrađena od pažljivo odabranih sastojaka, redovita uporaba ove linije njege nježno vraća zdravu, glatku i svijetlu kožu.

Unutarnji i vanjski čimbenici mogu negativno utjecati na kožu, ostavljajući je suhom i perutavom, ali brojni proizvodi za njegu suhe kože dostupni su za obnovu.

Poznato je da određeni sastojci štite od suhoće i ublažavaju njene posljedice. Urea je jedna od najpopularnijih zahvaljujući nealergijskim svojstvima. Nježno obnavlja prirodne ovlaživače u koži te je znanstveno dokazano da poboljšava hidrataciju i vraća elastičnost. Redoviti tretmani sadržavat će koncentraciju uree od 5%, ali Eucerinova linija njege za ekstremno suhu kožu, kao što je Eucerin UreaRepair PLUS, sadrže čak 10%. Linija njege  također je pogodna za osobe s vrlo suhom kožom zbog psorijaze ili dijabetesa.

Urea i tijela na bazi laktata također služe za jačanje prirodnih barijera u gornjem sloju kože – poznate kao “stratum corneum” – sprečavajući gubitak hidratacije i ostavljajući površinu nahranjenu i očišćenu. Proizvodi su također dostupni za područja koja su sklona suhoj koži, uključujući lice, ruke i noge.

Linija njege za suhu, hrapavu kožu obično sadrže aktivni sastojak ceramid-3. To popravlja prirodne lipidne barijere, koji sprječavaju gubitak vlage i pomažu u održavanju hidratacije kože. Kreme i balzami su umirujući izbor koji zadržavju vlagu i pomlađuju izgled površine.

Prirodni procesi povezani sa starenjem su također poznati da oštete kožu i ostavljaju je suhom i ljuskastom, pa otkrijte neka anti-aging rješenja koja kožu održavaju svježom, vitalnom i blistavom.

Eucerinove proizvode za njegu suhe kože od 16.1. do 16.2. potražite u našim ljekarnima i ostvarite 30% popusta!

Autor: Ljekarna Čakovec
×